Restauracja Art Déco proponuje kuchnię wykwintną, skomponowaną w oparciu o tradycyjne smaki i lokalne produkty odkryte na nowo i podane w nowoczesnych, odświeżonych kompozycjach. Aromatyczne dania są nie tylko ucztą dla podniebienia, ale i dla oczu.
Restauracja Art Déco proponuje kuchnię wykwintną, skomponowaną w oparciu o tradycyjne smaki i lokalne produkty odkryte na nowo i podane w nowoczesnych, odświeżonych kompozycjach. Aromatyczne dania są nie tylko ucztą dla podniebienia, ale i dla oczu.
Art Déco to połączenie wykwintności, elegancji tradycji z osiągnięciami nowoczesnej kuchni. Dlatego obowiązuje w niej ubiór w stylu smart casual (swobodna elegancja).
Żółty Przewodnik Gault&Millau, prezentując co roku najlepsze miejsca gastronomiczne w Polsce, podpowiada, gdzie warto zjeść. Anonimowi inspektorzy przyznają restauracjom punkty, a najlepszym z nich (powyżej 10 punktów) dodatkowo wyróżniające je czapki kucharskie (od 1 do 6). Restauracja Art Déco została wyróżniona w wydaniu na 2020 rok dwiema czapkami Gault&Millau.
Wizyta w Art Déco to niezapomniane doznania kulinarne i uczta dla wszystkich zmysłów za sprawą dań wykreowanych przez szefa kuchni Piotra Bińczyckiego.
Jego kuchnia charakteryzuje się skandynawskim minimalizmem, świeżością oraz jest oparta na lokalnych i sezonowych produktach najwyższej jakości. Lubi łączyć zapomniane smaki pochodzące ze wszelakich fermentacji i wydobywać z danego produktu maksymalne walory smakowe. Nie stroni od zaskakujących, nieoczywistych połączeń, które mają intrygować smakiem i teksturą. Wystarczy się otworzyć na piękno dookoła nas, by dostrzec inspiracje kulinarne.
Kuchnia Restauracji Art Déco opiera się na najwyższej jakości produktach sezonowych, kupowanych od miejscowych producentów. Dzięki temu Goście mają okazję rozsmakować się w lokalnych specjalnościach, takich jak znakomite sery, mięsiwa czy doskonały pstrąg.
Śniadanie w Restauracji Art Déco to bogaty wybór produktów, w tym lokalnych specjałów od dostawców z okolicy. Zapraszamy codziennie od 0730 do 1030.
Wyjątkowy projekt kulinarny, który pozwala na odkrycie i rozsmakowanie się w kulinarnych historiach opowiedzianych (smakiem) przez szefów kuchni Hoteli Dr Irena Eris oraz producentów lokalnych specjałów. Zwieńczeniem ciekawych wypraw do lokalnych wytwórców jest wykwintna kolacja, pełna smaków i smakowitych opowieści.
Za każdą smakowitą historią kryje się człowiek – jego życiowe pasje, serce i wysiłek, jaki wkłada w to, aby jego produkty charakteryzowała najwyższa jakość. Opowieści o pięciu smakach: słonym (oscypek), kwaśnym (cydr), gorzkim (piwo), słodkim (miód) i umami (sandacz) są odzwierciedleniem żywej historii regionu i jego kulinarnego bogactwa.