Restauracja Décompresja zaprasza w niecodzienną podróż kulinarną, inspirowaną kuchnią popularną w latach 20. i 30. ubiegłego wieku.
Restauracja Décompresja zaprasza w niecodzienną podróż kulinarną, inspirowaną kuchnią popularną w latach 20. i 30. ubiegłego wieku.
Przy doborze składników kierowaliśmy się jakością oraz świeżością produktów, jak również historycznym nawiązaniem do okresu dwudziestolecia międzywojennego. Kuchnia tamtych czasów była zróżnicowana i eklektyczna – odwoływała się do dziedzictwa kulinarnego oraz chętnie sięgała po zapożyczenia. Była wielosmakowa i różnobarwna.
W kameralnym wnętrzu Décompresji czas zaczyna płynąć wolniej. Profesjonalna obsługa otocza gości troskliwą opieką i sprawia, że łatwo mogą się zrelaksować i osiągnąć stan równowagi.
Żółty Przewodnik Gault&Millau, prezentując co roku najlepsze miejsca gastronomiczne w Polsce, podpowiada, gdzie warto zjeść. Anonimowi inspektorzy przyznają restauracjom punkty, a najlepszym z nich (powyżej 10 punktów) dodatkowo wyróżniające je czapki kucharskie (od 1 do 6). Restauracja Décompresja zadebiutowała w wydaniu na 2019 rok z dwoma czapkami Gault&Millau.
Mamy nadzieję, że menu, stworzone przez szefa kuchni, znajdzie Państwa uznanie, a walory smakowe przygotowanych dań rozpieszczą podniebienia. Pragniemy, aby atmosfera miejsca pozwoliła odnaleźć spokój i harmonię sprzyjającą celebracji wyjątkowych smaków.
1700 - 2200
Ze względu na charakter miejsca sprzyjający celebracji posiłków zapraszamy na kolację z dziećmi powyżej 12 roku życia. Naszych Gości prosimy o ubiór w stylu smart casual (swobodna elegancja).